Satt 4-rätters meny – Naya Retreat & Hotell
Restaurang på Öland med satt 4-rätters meny
Potatisrösti
Öländsk potatis, krispig och gyllene.
Smör- och färskostquenell smaksatt med rosmarin & brynt smör
Rårörda lingon från Bödaskogen.
Torkad kallrökt skinka från Rosas Handel.
Hälleflundra
Från Västerhavet.
Hastigt halstrad.
Rödvinssås, djupt reducerad.
Sidfläsk från Rosas Handel.
Primörer från Öland.
Bogbladsstek
Långsam bakning.
Pomme boulangère.
Balsamicosås.
Hyvlad lagrad balsamico.
Päron
Inkokta i cognac.
Glass på rostad karamell.
Mandeltosca.
4-rätter: 750

En hälsning från köket
Bakom varje rätt på Naya Retreat & Hotel står vår kökschef Anton Olin.
Uppvuxen bland saltstänkta raukar på norra Öland har den unge, målmedvetna kocken förfinat sin talang sedan tonåren.
Medan klasskamraterna gick till skolan (Anton läste gymnasiet på distans) axlade Anton heltidsrollen i restaurangköket – ett yrke han ärvt av sin far och nu för vidare med egen prägel.
Varje rätt på Antons meny är skapad för att bära sin egen historia, men också för att tala samma språk som drycken i glaset. Syran, sältan, sötman och djupet i maten möter dryckens toner och skapar helheten.
Det är i det samspelet – mellan tallrik och glas – som upplevelsen blir komplett.


