Sommarmeny – Naya Retreat & Hotell
En hållbar matupplevelse med finess och kvalitetsråvaror.
Meny
Förrätt
Sockereldad vit alvar med betor från Solmarka Gård
serveras med kallrökt skinka från Rosas Handel, flädermarinead betsallad, balsamico
och rostade marconamandlar
125 SEK
Nayas fisksoppa
Slät fisksoppa serveras med marinerade räkor, örtolja och hembakade grissini sticks.
125 SEK
Färsk spaghetti marinara med fräsch tomatsås
serveras med riven Öländsk Sprit Alvar och nymalen svartpeppar
125 SEK
Huvudrätt
Ugnsbakad torsk från västerhavet
Serveras med ljummen potatissallad, sommarprimörer från Solmarka gård, örter från köksträdgården och vitvinssås.
325 SEK
Potatis- & getostcupcake med utvalt nötkött från Mysinge Kött
Serveras med örter från köksträdgården och toppas med pepparsås smaksatt med Cointrau.
325 SEK
Öländsk gnocchi
Serveras med rökta körsbärstomater och rostade pinjenötter.
225 SEK
Dessert
Chokladcheesecake, jordgubbssorbet från Alvarets Glassmejeri & krispiga toscaflarn
135 SEK
Nayas Affogato
Vaniljglass på mjölk från Solmarka Gård toppad med espresso på Gårdsrosteriets bönor.
70 SEK
Utvalda ostar
Lokalt utvalda ostar från Ölands Köksmejeri med jordgubbsmarmelad på jordgubbar från vår köksträdgård samt hembakade grissini-sticks.
130 SEK

Anton Olin – Naya Retreat & Hotell
Bakom varje rätt på Naya Retreat & Hotel står vår kökschef Anton Olin.
Uppvuxen bland saltstänkta raukar på norra Öland har den unge, målmedvetna kocken förfinat sin talang sedan tonåren.
Medan klasskamraterna gick till skolan (Anton läste gymnasiet på distans) axlade Anton heltidsrollen i restaurangköket – ett yrke han ärvt av sin far och nu för vidare med egen prägel.
Resultatet är en meny som speglar Antons personliga smak: säsongsbetonad, lekfull och generös med rena, nordiska råvaror. Välkommen att smaka på hans Öland – serverad med Nayas varma gästfrihet.


